Ga naar de hoofdinhoud

Gezondheid

Bij DekaMarkt  vinden wij gezondheid heel erg belangrijk. Daarom willen wij als supermarkt een bijdrage leveren aan de gezondheid van onze klanten en medewerkers. Een gezonde leefstijl en goede informatievoorziening zijn daarom twee van onze speerpunten.

Basisvoorwaarde

Gezondheid is een basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren als mens. Zowel privé, als in je werkend leven. Aan gezond zijn en blijven besteden we veel aandacht, zowel in- als extern.

Schijf van Vijf

Met de recepten die we aanbieden en de producten die we ontwikkelen, houden we rekening met de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De Schijf van Vijf is samengesteld op basis van de adviezen van de Gezondheidsraad, berekeningen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de raad van diverse experts.

Nutri-Score

Eind van 2022 wordt de Nutri-Score geïntroduceerd. Ook bij DekaMarkt zal je dan steeds meer producten zien met dit logo. Nutri-Score is een voedselkeuzelogo op de voorkant van een verpakking van voedingsmiddelen. Door dit logo kan je makkelijker zien wat een gezondere keuze is. De Nederlandse overheid is van plan om Nutri-Score in Nederland in te voeren op voorwaarde dat het in lijn is met de Schijf van Vijf. Nutri-Score sluit nu namelijk nog niet aan bij de Nederlandse voedselvoorlichting. Je kunt Nutri-Score nu wel al tegenkomen, bijvoorbeeld op voedingsmiddelen die in het buitenland zijn geproduceerd, of omdat supermarkten een pilot doen.