De Gieser Wildeman, een delicatesse

De lekkerste stoofpeer die er is, de Gieser Wildeman. Een heerlijk zoete peer. Ook smakelijk om te koken! Als je hem kookt, dan blijft de Gieser Wildeman heel, dus hij zakt niet helemaal in elkaar. "En qua smaak is het gewoon dé peer. Dé Stoofpeer. Ik vind het gewoon een delicatesse. Je hebt een uniek product dat nergens anders in Europa te koop is." Dat zegt Aart Blom, van Fruitpartners Blom.

De Griesser Wildeman video
Afspelen

Passie voor de peer

Fruitteler Aart Blom, is een grote fan van de Gieser Wildeman. "Ik denk dat het een echt ambacht is, steeds meer. We telen meer vanuit de passie, dan om er bedrijfsmatigs rendement uit te halen." Het peertje is namelijk klein, het kost extra werk om ze te plukken en het sorteren geeft extra werk. "De Gieser Wildeman geeft ook niet zo veel kilo’s per hectare en daardoor is het een dure teelt voor de telers. En we moeten oppassen dat hij over tien jaar niet helemaal verdwenen is."