DekaMarkt
Stoven

Lekker stoven

De beste tips voor een perfecte stoofschotel? Lekkere stoofrecepten? Het antwoord op al jouw vragen over stoven? Wij helpen jou!

null

De perfecte stoofschotel

5 Handige tips:

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Gebruik een pan met dikke bodem, liefst van gietijzer.
  3. Snijd het vlees en de groente niet te klein.
  4. Zorg dat het vlees helemaal onder het vocht staat. Houd dit tijden het stoven in de gaten.
  5. Neem de tijd. Zorg dat het vuur laag staat en het gerecht zachtjes suddert.

Stoofvlees

Riblappen
Riblappen komen uit de hals en rib. Van alle soorten is deze het malst en het snelst gaar. Riblappen zijn vetter dan sukade- en runderlappen. Stooftijd: minimaal 2-3 uur.

Sukadelappen
Onze slagers snijden sukadelappen van de schouder. Dit deel heeft veel bewogen en daarom veel spierweefsel. In het midden van een sukadelap zit een dikke pees. Deze wordt zacht en gaar tijdens het stoven en lijkt op sukade. Daar komt de naam ook vandaan. Stooftijd: minimaal 3 uur (langer mag).

 

Runderbraadlappen
Runderbraadlappen komen uit de dikke delen van het rund. Ze zijn minder dooraderd dan de sukade-en riblappen. Stooftijd: minimaal 3 uur.

null