Lekker stoven
De beste tips voor een perfecte stoofschotel? Lekkere stoofrecepten? Het antwoord op al jouw vragen over stoven? Wij helpen jou!
De beste tips voor een perfecte stoofschotel? Lekkere stoofrecepten? Het antwoord op al jouw vragen over stoven? Wij helpen jou!
5 Handige tips:
Riblappen
Riblappen komen uit de hals en rib. Van alle soorten is deze het malst en het snelst gaar. Riblappen zijn vetter dan sukade- en runderlappen. Stooftijd: minimaal 2-3 uur.
Sukadelappen
Onze slagers snijden sukadelappen van de schouder. Dit deel heeft veel bewogen en daarom veel spierweefsel. In het midden van een sukadelap zit een dikke pees. Deze wordt zacht en gaar tijdens het stoven en lijkt op sukade. Daar komt de naam ook vandaan. Stooftijd: minimaal 3 uur (langer mag).
Runderbraadlappen
Runderbraadlappen komen uit de dikke delen van het rund. Ze zijn minder dooraderd dan de sukade-en riblappen. Stooftijd: minimaal 3 uur.
Bekijk al onze recepten met stoven.